środa, 9 listopada 2011

Przerwa kawowa. Przebieg szkolenia.

Jednym z obszarów w trakcie organizacji działań rozwojowych pracowników są antrakty kawowe zwykle określane jako: przerwa kawowa. Zwykle przygotowane są trzy w przebiegu dnia roboczego i pozwalają one trenowanym osobom zregenerować siły.

Otwarta przerwa kawowa podczas szkoleniaW trakcie typowej przerwy kawowej, serwis ośrodka szkoleniowego podaje kawę, herbatę, soki oraz wodę. Typowo dodawane są drobne chipsy oraz pospolite słodycze.

Biorący udział w szkoleniu , co nie dziwi, widzą przerw na kawę jako ważnego składnika okresu treningu. Nie zauważają, gdyż nie ma niczego szczególnego nie wysuwają się przed inne bez względu na to w jakim miejscu przebiega trening.

Istnieją pomimo wszystko przykłady gdzie firma usługowa HR nie tylko dba o odpowiednie wyposażenie sali szkoleniowej ale również przykłada dużo aktywnośći do przygotowaniu kateringu oraz przerw na kawę. Tutaj najczęściej przerwy traktowane są najczęściej w charakterze otwartych przerw kawowych.

W przypadku podobnych przerywników w szkoleniu owoce, przekąski, często pokrojone bułki i coś do położenia na nie, kawa herbata, wypieki itp. nieustannie są uzupełniane przez obsługę centrum szkoleniowego i są dostępne dla uczestników szkolenia stale trwania treningu. Znacząco podnosi to nastrój wśród uczestników treningu i ten sposób wzmacnia długofalowe skutki biznesowe prowadzonych szkoleń.


Słowa kluczowe: organizacja szkoleń, usługi hr, organizacja procesu szkoleniowego, efekty biznesowe szkoleń, sala szkoleniowa, przerwa kawowa, przerwa na kawę, katering, catering, uczestnicy szkoleń

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz